Πράγματα που δεν χρειάζεται να αγοράσεις για να ξεκινήσεις το zero waste.

Και ξαφνικά, έγινε το μπαμ.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η μηδενική παραγωγή απορριμμάτων μοιάζει να έχει εκτοξευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βλέπουμε όλο και περισσότερες δημοσιεύσεις και σελίδες για αυτό. Και μαζί με όλη τη δημοσιότητα, ήρθαν και περισσότερα ῾πράσινα῾προϊόντα. Το πράσινα, εντός εισαγωγικών, μιας και δεν είναι απαραίτητα για να ξεκινήσει το ταξίδι αυτό.

Ειδικά δοχεία φαγητού

Ναι είναι πιο φιλικό το γυαλί και το ανοξείδωτο ατσάλι, όμως το να πετάξει κανείς χρηστικά και σε καλή κατάσταση φαγητοδοχεία για να πάρει πιο ῾οικολογικά῾, κάθε άλλο παρά οικολογική επιλογή είναι. Το ζητούμενο εδώ είναι όταν είναι ώρα να αντικαταστήσουμε τα φαγητοδοχεία μας, να κάνουμε μια πιο βιώσιμη επιλογή.

Εργαλείο για τον καθαρισμό των αυτιών/ μπατονέτα πολλαπλών χρήσεων

Ίσως να έπαιξε ρόλο η φωτογραφία με τον ιππόκαμπο και την πλαστική μπατονέτα, ίσως το γεγονός ότι είναι μια εύκολη αλλαγλη για όλες τις οικογένειες. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητη μια νέα αγορά, αρκεί η χρήση μιας λεπτής πετσέτας για τον ασφαλή καθαρισμό των αυτιών, ρωτήστε και τον γιατρό σας.

Βρείτε εδώ: Επαναχρησιμοποιούμενη μπατονέτα σιλικόνης

Ακριβά ποτήρια για καφέ to go

Βλέπουμε στην αγορά όλο και περισσότερα θερμός και ποτήρια σε διάφορα σχέδια και χρώματα, πολλά μάλιστα αμφιβόλου ποιότητας (βλέπε ποτήρια από ίνες μπαμπού). Ωστόσο όλοι έχουμε στο σπίτι ένα βάζο με καπάκι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ποτήρι και τελικά είναι η πιο οικονομική και πιο οικολογική λύση.

Δείτε εδώ: Το ποτήρι που κέρδισε το instagram

special thanks: Daiga Ellaby

Δίχτυ αγορών

Ποιος θα το πίστευε, πως το δίχτυ αγορών από τις ταινίες του 1960, θα γινότανε και πάλι μόδα. Και όμως. Πλέον σε ποικιλία χρωμάτων, το δίχτυ αγορών έκανε δυναμικό come back. Ακόμα και αν ανήκει στο ecology-wish-list σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε τσάντα για τις αγορές σας, να επαναχρησιμοποιήσετε πλαστικές και χάρτινες σακούλες ή ακόμα να φτιάξετε μόνες σας τσάντες από παλιά Tshirts, ακόμα κια χωρίς ραπτομηχανή.

special thanks: Sylvie Tittel

Ειδικά βάζα για την αποθήκευση και αγορά τροφίμων

Για την αγορά και την αποθήκευση τροφίμων, κάθε βάζο με καπάκι που έχετε είναι η καλύτερη λύση! Με βεβαιότητα η εταιρία Ball με τα διάσημα βάζα της μπήκε σε ακόμα περισσότερα νοικοκυριά, αλλά τα βάζα του καφέ ή της μαρμελάδας θα κάνουν εξίσου καλή δουλειά.

Τι πραγματικά χρειάζεσαι.

Ενημέρωση, θέληση, κοινότητα, εφευρετικότητα, αποδοχή. Γιατί όσα ῾πράσινα῾προϊόντα και αν αγοράσει κανείς, αν δεν ενημερωθεί για την σωστή ανακύκλωση, το greenwashing και τις βιώσιμες επιλογές μας, αν δεν θελήσει να μειώσει τις αγορές του, αν δεν έχουμε μια κοινότητα να ανταλλάξουμε ανησυχίες και ιδέες κι αν δεν αποδεχτούμε το πρόβλημα ως έχει… Τὀτε όλα τα πράσινα προϊόντα θα είναι μόνο ένα ακόμα προϊόν, και όχι μια ουσιαστική αλλαγή.

Δημοσιεύτηκε από τον nikihelios

Life designer, Eco-educator and non conformist, Nature lover, avid reader, herbs connoisseur, Mother, and a raconteur.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: