Ταινίες, βίντεο και ντοκιμαντέρ που δεν πρέπει να χάσεις

Cowspiracy: The Sustainability Secret

Πολλοί πιστεύουν πως αυτή η ταινία αφορά μόνο τα ζώα, όμως δεν είναι έτσι. Η πιο αφυπνιστική ταινία για κάποιον που θέλει να αγγίξει το θέμα του περιβάλλοντος, δίνει αδιάσειστα στοιχεία για την σύνδεση της βιομηχανίας ζωικής παραγωγής και της καταστροφής του περιβάλλοντος. A must watch. (www.cowspiracy.com)

Home

Μία εκπλητική κινηματογραφική ταινία για τον πλανήτη Γη και τον άνθρωπο στη σύγχρονη εποχή. Η αλλαγή είναι στο χέρι μας!

Bag it

Η πλαστική σακούλα, που είναι πραγματικά παντού, τόσο απαραίτητη αλλά όχι τόσο αθώα. Υπάρχουν εναλλακτικές. Ένα φιλμ που μας κάνει να επανεξετάσουμε το αν στ´αλήθεια θέλουμε να πάρουμε πλαστική σακούλα, την επόμενη φορά που θα αγοράσουμε κάτι.

Plastic Planet

Είμαστε τα παιδιά της εποχής του πλαστικού. Είναι παντού γύρω μας, στις ζωές μας. Είναι όμως ασφαλές στην πραγματικότητα;

Plastic Ocean 

Οι ωκεανοί μας γεμίζουν με πλαστικό. Κάθε χρόνο πάνω από οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στον ωκεανό, όχι δίχως επιπτώσεις. Η ανακύκλωση, δεν είναι λύση.

Tapped (trailer)

Τα πάντα γύρω από το εμφιαλωμένο νερό, τις άγνωστες επιπτώσεις του στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων, το μεθοδευμένο μάρκετινγκ ώστε να γίνει το νερό – ένα αγαθό για όλους – κορυφαίο προϊόν σε πωλήσεις.

Trashed 

Chasing Coral  (trailer) 

Τα κοράλλια είναι ο σκελετός του βυθού και έχουν λειτουργίες που αγνοούμε για την υγεία του πλανήτη μας. Μια ταινία αποκαλυπτική με υπέροχη φωτογραφία και γεμάτη πληροφορίες.

Plasticised

The true cost 

Ένα αφυπνιστικό ντοκυμαντέρ για την βιομηχανία της γρήγορης μόδας (ZARA, H & M, κ.α.) και τις άγνωστες επιπτώσεις της στο περιβάλλον και όχι μόνο. Θα ξανασκεφτείς τις απόωεις σου για το φθηνό ρούχα και τον κόσμο της μόδας. Σίγουρα.

Forks over Knives

Υπάρχουν συνήθειες που δεν αμφισβητίσαμε ποτέ. Μια χορτοφαγική διατροφή, δεν συνέεται μόνο με την καλή υγεία αλλά και με την βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Ένα ανατρεπτικό φιλμ που έκανε πολλούς θεατές όχι μόνο να προβληματιστούν αλλά και να αναθεωρήσουν.

Minimalism: A Documentary About the Important Things (Official Trailer)

Πόσα πράγματα χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι; Ένα φιλμ που θα σε κάνει να επαναπροσδιορίσεις τις αγοραστικές συνήθειες και να αμφισβητίσετε το «shopping therapy». Less is more.  http://minimalismfilm.com

Albatross

Ένα φιλμ για το πλαστικό δοσμένο με τρόπο σχεδόν ποιητικό. Με εκπληκτική μουσική και φωτογραφία, ο μοναδικός Chris Jordan χρησιμοποιεί την πραγματικότητα των πουλιών άλμπατρος που ζουν σε νησιά απομακρυσμένα από τον ανθρώπινο πολιτισμό κι όμως τα στομάχια τους είναι γεμάτα από κομμάτια πλαστικού. Ένας δυνατός καθρεφτισμός των επιπτώσεων των επιλογών μας σε άλλα ζώα. www.albatrossthefilm.com

Sustainable

Το φιλμ εξετάζει το θέμα της βιωσιμότητας στις μέρες μας, καταγράφοντας την ιστορία ενός αγρότη βιολογικής καλλιέργειας. Ο σκηνοθέτης ρίχνει άπλετο φως στο πρόβλημα της γλυφοσάτης καθώς και τις λύσεις που θα μπορούσαν άμεσα να εφαρμοστούν, την μόλυνση των υδάτων, απαντώντας παράλληλα στο ερώτημα γιατί πλέον οι καλλιέργειες δεν είναι παντού βιολογικές.

Καλή προβολή και καλή απόλαυση.

n.

Δημοσιεύτηκε από τον nikihelios

Life designer, Eco-educator and non conformist, Nature lover, avid reader, herbs connoisseur, Mother, and a raconteur.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: