6 εύκολες αλλαγές στο μπάνιο: zero wasters do it better

DSCI1924.JPG

  1. Αντικαταστήστε την πλαστική οδοντόβουρτσα με μια ξύλινη ή από μπαμπού. 

Οι πλαστικές οδοντόβουρτσες  όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται, αλλά πλέον έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται σαν σκουπίδια σε παραλίες και χωματερές. Επίσης, δείτε εδώ συνταγές για να φτιάξετε τη δική σας οδοντόπαστα 🙂

DSCI1927.JPG

2. Αντικαταστήστε το πλαστικό σγουγγάρι με ξύλινη βούρτσα ή φυσική λούφα.

Ξύλινες βούρτσες και λούφες, αλλά και φυσικά σγουγγάρια, εκτός του ότι είναι πιο ωφέλιμα για το δέρμα, είναι και βιοαποικοδομήσιμα. Αντίθετα, τα πλαστικά σφουγγάρια κάθε είδους  επιβαρύνουν χωματερἐς ἠ μολύνουν τις θάλασσες μετά την ολοκλήρωση του (σύντομου τις περισσότερες φορές) κύκλου ζωής τους.

 

DSCI1930

3. Χρησιμοποιείστε πλενόμενα πανάκια ή cotton rounds αντί για κοινό βαμβάκι. 

Το βαμβάκι είναι ένα φυτό που για να μεγαλώσει απαιτεί τεράστιες ποσότητες νερού και φυτοφαρμάκων. Προτιμήστε πλενόμενα πανάκια, μικρές πετσετούλες εάν κάνετε oil cleansing  ή πλενόμενα cotton rounds. Οικολογικό και οικονομικό, win- win!

DSCI1929

4. Χρησιμοποιήστε μεταλλική ξυριστική μηχανή αντί για ξυραφάκια από πλαστικό.

Τα πλαστικά ξυραφάκια δεν ανακυκλώνονται! Μετά την χρήση τους καταλήγουν, δυστυχώς, στα σκουπίδια. Μέσος όρος (μερικής) αποδόμησης πλαστικού είναι τα 300 χρόνια.

DSCI1931.JPG

5. Αντί για κοινές κρέμες σώματος προτιμήστε λάδι καρύδας, lotion bars ή φτιάξτε “cloud cream” ανακατεύοντας ίσα μέρη από λάδι καρύδας και βούρτυρο καριτέ στο μίξερ. 

Το λάδι καρύδας έχει το πλεονέκτημα πως το βρίσκουμε εύκολα σε γυάλινη συσκευασία και έχει πολλές καλλυντικές χρήσεις! Μην ξεχνάτε δε, πως τα περισσότερα συμβατικά προϊόντα, περιέχουν πολλά τοξικά για τον ανθρώπινο οργανισμό συστατικά. Ελέγξτε την τοξικότητα των συστατικών στα προϊόντα σας στον ιστότοπο του Enviromental Working Group.

DSCI1928.JPG

6. Σαμπουάν; Όχι πια! Δοκιμάστε κάποια συνταγή no poo  ή φτιάξτε το δικό σας σαμπουάν από μία μπάρα σαπουνιού καστίλλης. Απαραίτητος σύμμαχος πάντα, το μηλόξυδο.

Μικρές αλλαγές που κάνουν μεγάλη διαφορά!

Δείτε ακόμη 11 πράγματα που δεν αγοράζω πια

Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s