ΒΙΒΛΙΑ

Screen Shot 2017-06-11 at 7.22.17 PM.png      The Zero Waste Solution, Paul Connett  

Ο Paul Connett έχει κυριολεκτικά αφιερώσει τη ζωή του στο κίνημα του zero waste. Ένας επιστήμονας που έγινε ακτιβιστής, μοιράζεται στο βιβλίο The Zero Waste Solution σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του κινήματος σε όλο τον κόσμο, δεδομένα για την καταστροφή του περιβάλλοντος καθώς και πρακτικές λύσεις εμπνευσμένες από τα ταξίδια του. Στο βιβλίο επίσης θα βρείτε πολλές πηγές για περαιτέρω ανάγνωση.

Screen Shot 2017-06-11 at 7.31.36 PM.png     Plastic Free – How I kicked the Plastic Habit and how You can Too, Beth Terry

H Beth Terry στο βιβλίο της plastic free, γράφει με εύθυμο και ανάλαφρο τρόπο για το προσωπικό της ταξίδι-περιπέτεια σε μια ζωή χωρίς πλαστικό. Μας δίνει πολλές πρακτικές πληροφορίες και ιδέες, αλλά και καθημερινές zero waste λύσεις για να κάνουμε το ταξίδι μας πιο εύκολο.

Screen Shot 2017-07-27 at 7.54.13 PM.png  Not just a pretty face: The ugly truth of the beauty industry.

To βιβλίο της Satcy Malkan, αγγίζει ένα ζήτημα που είναι για εμένα πολύ ανησυχητικό και πιστεύω θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους και όλες: τα τοξικά συστατικά στα καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης και κυρίως τις αρνητικές τους επιπτώσεις. Η συγγραφέας αναλύει θέματα ταμπού, όπως γιατί προϊόντα που φέρουν την ροζ κορδέλα-σύμβολο ενάντια στον καρκίνο, είναι γεμάτα καρκινογόνες ουσίες καθώς και γιατί προϊόντα που μαρκετάρονται σε εγκυμονούσες περιέχουν ουσίες που έχουν επιστημονικά συνδεθεί με ανωμαλίες στην κύηση και στο έμβρυο.